در بازار کابل‌های شبکه، احتمالاً با نام کابل Cat7 مواجه شده‌اید. این کابل‌ها چه ویژگی‌هایی دارند و آیا واقعاً لازم است از آن‌ها استفاده کنید؟ 


در دنیای فناوری، گاهی اوقات محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به نظر می‌رسد همه چیز را بهبود می‌بخشند و راه‌حل نهایی برای مشکلات شبکه هستند. کابل Cat7 نیز به همین صورت معرفی شده است؛ به عنوان یک انتخاب سریع‌تر، مقاوم‌تر در برابر تداخل و به اصطلاح "آماده برای آینده". اما آیا واقعاً این کابل آن چیزی است که باید بخرید؟ متأسفانه، بسیاری از کاربران ناآگاه فریب این نوع تبلیغات را می‌خورند و کابل‌هایی گران‌تر و پیچیده‌تر از نیاز خود تهیه می‌کنند.


استانداردهای متفاوت و عملکرد مشابه

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که کابل Cat7 حتی توسط استانداردهای معتبر در آمریکای شمالی مانند ANSI/TIA به رسمیت شناخته نشده است. این کابل‌ها بر اساس یک استاندارد بین‌المللی که توسط ISO/IEC تعریف شده، عرضه می‌شوند. این به این معناست که استفاده از Cat7 در بسیاری از شبکه‌ها به خصوص در آمریکای شمالی چندان ضروری یا حتی ممکن نیست.


حال اگر بخواهیم نگاهی به تفاوت‌های بین کابل‌های Cat7 و Cat6A بیندازیم، متوجه خواهیم شد که در عمل، این دو نوع کابل از نظر عملکرد تفاوت چندانی ندارند. هر دو کابل قادر به انتقال داده‌ها با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه هستند و تنها تفاوت جزئی در محدوده فرکانس کاری آن‌ها وجود دارد (اختلاف 100 مگاهرتز). بنابراین، هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که برای کابل Cat7 هزینه بیشتری بپردازید، در حالی که کابل Cat6A با قیمت مناسب‌تری در دسترس است و به علاوه، کار با آن نیز بسیار ساده‌تر است.


واقعیت موجود

احتمالاً بیشتر کاربران شبکه‌های خانگی و حتی بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک از فناوری اترنت ۱ گیگابیت استفاده می‌کنند. این فناوری همچنان رایج‌ترین استاندارد در جهان است و تجهیزات پشتیبانی کننده از سرعت‌های بالاتر مانند ۱۰ گیگابیت، بسیار گران‌قیمت هستند. این تجهیزات معمولاً در شبکه‌های متوسط و بزرگ که به پهنای باند بیشتری نیاز دارند، یافت می‌شوند. بنابراین، استفاده از کابل Cat7 نه تنها سرعت شبکه شما را افزایش نمی‌دهد، بلکه هزینه اضافی نیز به همراه دارد. برای اغلب کاربران خانگی و کسب‌وکارهای کوچک، استفاده از کابل‌های بالاتر از Cat6 نیز هیچ مزیتی نخواهد داشت.


اگر شبکه شما طوری طراحی شده که نیاز به سرعت ۱۰ گیگابیت دارد و همچنین نیاز دارید که این سرعت را در فاصله‌های طولانی (بیش از ۱۱۰ تا ۱۶۵ فوت، بسته به شرایط) حفظ کنید، در این صورت کابل Cat6A گزینه مناسبی است.


فناوری NBASE-T تغییر در بازی: 

فناوری NBASE-T باعث تغییر در معادلات شبکه شده است. این فناوری امکان دستیابی به سرعت‌های 2.5 گیگابیت و 5 گیگابیت بر ثانیه را با استفاده از کابل‌های Cat5e و Cat6 فراهم کرده است. این سرعت‌ها برای بسیاری از کاربران خانگی و حتی کسب‌ و کارهای کوچک کافی خواهند بود. به این ترتیب، نیازی به استفاده از کابل‌های پیچیده‌تر و گران‌تر مانند Cat7 نخواهید داشت. 


نگاهی به کابل‌های Cat7 و Cat8

کابل‌های Cat7 و Cat8 به صورت کامل دارای حفاظ هستند. به این نوع کابل‌ها اصطلاحاً S/FTP گفته می‌شود. این به آن معناست که علاوه بر داشتن یک حفاظ کلی، هر زوج سیم در این کابل‌ها به صورت جداگانه با لایه‌ای از فویل محافظت شده است. این ویژگی باعث می‌شود که کابل بسیار ضخیم و سخت باشد و همین امر نصب و پایان‌دهی آن را دشوار می‌کند. اغلب نصب‌کنندگان ترجیح می‌دهند کابل‌های Cat7 یا Cat8 را به پنل‌های پچ یا جک‌های کیستون متصل کنند، چرا که کار با این کابل‌ها به دلیل سختی فیزیکی آن‌ها چالش‌برانگیز است.


بهترین کابل اترنت برای شبکه شما وابسته به تجهیزاتی است که در حال حاضر استفاده می‌کنید و همچنین به نیازهای آینده‌نگرانه شما بستگی دارد. البته باید توجه داشت که فناوری‌های شبکه به سرعت تغییر نمی‌کنند و به همین دلیل نیازی به نگرانی درباره منسوخ شدن سریع کابل‌های شما وجود ندارد.


در نتیجه، برای بیشتر کاربران خانگی و حتی کسب‌وکارهای کوچک، کابل Cat6 یا Cat6A به دلیل سهولت در نصب، عملکرد بالا و هزینه کمتر بهترین گزینه است. از خرید کابل‌های Cat7 و Cat8 بدون دلیل فنی معتبر خودداری کنید تا از هزینه‌های غیرضروری جلوگیری شود. اگر واقعاً نیاز به سرعت‌های بالاتر دارید، ابتدا مطمئن شوید که تجهیزات شبکه شما قابلیت پشتیبانی از این سرعت‌ها را دارند، سپس اقدام به انتخاب کابل مناسب کنید.


توجه به نیازها و تطابق آن با فناوری موجود، می‌تواند شما را از هزینه‌های اضافی نجات دهد و تجربه‌ای کارآمد و بهینه در راه‌اندازی شبکه ارائه دهد. شرکت آلما شبکه، نماینده لگراند در ایران و با مدیریت جناب آقای وحید فوائدی آماده ارائه انواع کابل شبکه اورجینال لگراند به شما مشتریان گرامی می باشد.